Sport

Wil je een actieve vakantie? Santa Pola heeft op sportief/actief gebied genoeg te bieden. De omgeving kun je fietstochten maken voor zowel mountainbikes, racefietsen als reguliere fietsen. Daarnaast zijn vele soorten watersport te beoefenen of gewoon heerlijk wandelen.

Watersporten

Wat is jouw favoriete watersport? Duiken, snorkelen, zwemmen, surfen, zeilen, waterfietsen, Padel Surf/ Suppen of kajakken?  We hebben een paar aanbieders van deze watersportactiviteiten voor je op gezocht.

Iván Pastor Lafuente komt uit  Santa Pola  en is een zeer bekende Spaanse windsurfer van wereldformaat en geeft zo nu en dan surfclinics.

Fietsen

Mountainbiken, wielrennen of gewoon met een reguliere fiets de omgeving verkennen. Het is allemaal mogelijk. Wil je een fiets huren, dan raden we je aan om contact te zoeken met Costa Blanca Cycling. Een aantal mountainbike trails kun je hier vinden.

Duiken en snorkelen

Op diverse plekken langs de kust kun je duiken. Let er wel op dat dit altijd onder begeleiding van of in overleg met een duikschool is, dit in verband met vergunningen. In de omgeving zijn dit de dichtsbijzijnde duikscholen.

Ga je liever snorkelen dan kun je hier een aantal leuke plekken vinden.

Padel

Voor velen is Padel een mix van tennis en squash en in Spanje is dit al jaren een zeer populaire sport. Als je goed kijkt zie je altijd wel ergens een Padelbaan. Wil je juist Padel leren spelen of je spel verbeteren?  Je kunt priveles nemen of een clinic volgen bij Jeronimo Padel.

Crossfit

De Spanjaarden zijn over het algemeen een sportief volk. Je ziet dat terug in het aanbod van diversiteit in sportmogelijkheden. In de omgeving zijn een tweetal Crossfitboxen te vinden.

Skatepark

In Santa Pola is er zelf een Skatepark.  In dit speciale park is er volop ruimte voor skaters, rollers, en BMX'ers ​​waar je veilig kunt oefenen en vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Om naar de website van het skatepark te gaan, klik je hier.

Zoals je merkt er zijn heel veel mogelijkheden om een actieve sportieve vakantie te houden.