Natuur

De Costa Blanco heeft een gevarieerde natuur. Je vindt hier onder andere steile kliffen, vele stranden, bergen en zoutvlakten. Door de variëteit van de natuur beschikt de Costa Blanca over een aantal natuurparken die de moeite waard zijn om een bezoek te brengen.

Fulla Roja

Paraje Hoya Roja of Fulla Roja is een natuurgebied bij Santa Pola waar grote Eucalyptus- en dennenbomen groeien. In dit gebied kun je heerlijk wandelen of fietsen. Je ziet hier overblijfselen van oude stenen muren en karakteristieke rode aarde, al met al een mooi gebied om te ontspannen.

De wandelroute en andere routes kun je hier vinden.

La Sierra y el Cabo

La Sierra y el Cabo is een steile rotsformatie die oploopt tot 144 meter boven zeeniveau. Op het hoogste punt staat de oude vuurtoren genaamd, Atalayola. De sierra is van groot belang voor het milieu, het is een van de weinige fossielriffen aan de Middellandse Zeekust en thuisbasis voor vegetatie en fauna. De Kaap Santa Pola is uniek in Europa doordat het bestaat uit een fossiel koraalrif uit het stromatolieten en halimede algen.

Er staat een uniek gebouw uit het begin van de twintigste eeuw, de oude politiebarak, die bekend staat als de Torre d’en Mig. Er woonden negen families van de politie in dit gebouw. Hun missie was het bewaken van de kusten en de grenzen. Het werd opgericht om smokkel tegen te gaan en eventuele aanvallen te voorkomen.

Momenteel is het in gebruik door het Marine Research Center (CIMAR).

Meer informatie over deze wandelroute kun je hier vinden.

Parque Natural de las Salinas de Santa Pola

Het natuurpark Las Salinas de Santa Pola is gelegen in het kustgebied en heeft een oppervlakte van 2.470 hectare. Het park is een beschermd natuurgebied van internationaal belang. Het is een gebied dat zeer belangrijk is voor vogels. Je ziet hier grote groepen flamenco’s door het water foegageren.

Parque Natural de las Salinas de Santa Pola- informatie

Palmeral de Elche

Een van de grootste palmbomen tuin van de wereld bevindt zich in Elche. Ruim 300.000 palmbomen en is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren). Naast palmbomen vind je ook andere mediterrane bomen zoals vijgen- en sinaasappelbomen. Het Palmbomenbos staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Palmeral Imperial (Keizerlijke Palmboom), is een van de speciale palmbomen, deze palm lijkt op een kandelaar. Volgens de geschiedenis is keizerin Sissi in 1894 verliefd geworden op Elche. De Palmeral Imperial is vernoemd naar en is een eerbetoon aan de keizerin.

Voor informatie over het Palmbomenbos klik je hier.

Via deze link vind je meer wandelroutes.