Omgeving

Het vakantieappartement van Dormir del Mar in Santa Pola ligt op loopafstand van het strand. Santa Pola is gelegen ten zuiden van de stad Alicante. De indrukwekkende kustlijn van de Costa Blanca heeft haar naam te danken aan de mooie stranden en de vele amandelbomen. Als de amandelbomen in bloei staan krijgt de kustlijn een witte uitstraling. Costa Blanca letterlijk vertaald betekend “Witte Kust”.

Steile kliffen, mooie stranden, bergen, lagunes en zoutvlakten al deze landschappen vindt je langs deze kust. De variëteit van het gebied heeft ervoor gezorgd dat er verschillende natuurparken in de omgeving zijn.

Aan de 240 kilometer lange kustlijn van Costa Blanca zijn 74 stranden te vinden. Naast de grote steden zijn er ook vele kleinere kustplaatsen en dorpen.

Afstanden steden
Stad  Afstand
Elche   18 km
Alicante   20 km
Murcia   63 km
Cartegena 85 km
 
Afstanden bezienswaardigheden
Bezienswaardigheid  Afstand
Castillo Forteleza de Santa Pola    950 m
Acuario Municipal   1,1 km
Salines de Santa Pola     6 km
Isla Tabarca      8 km

 

Afstanden natuurparken
Natuurpark  Afstand
Fulla Roja     2 km
La Sierra y el cabo Santa Pola     4 km
Parc natural de les salines de Santa Pola     3 km

 

Afstanden stranden
Strand  Afstand
Calas de Santiago Bernabeau  500 m
Playa de Llevant  800 m
Gran Playa     2,1 km
Playa Lisa       2,8 km
Playa Tamarit     3,8 km
Playa La Ermita       6,4 km

 

Activiteiten Santa Pola

Het leuke aan Santa Pola is dat je zoveel verschillende dingen kunt doen. Ben je iemand die van cultuur houdt dan is voldoende te ontdekken. Ben je meer een natuurmens, dan kun je heerlijk wandelen, vogels spotten of genieten van de zee. Maar houdt je juist van een actieve/sportieve vakantie dan biedt Santa Pola dat ook. We hebben een aantal punten hieronder uiteengezet.

Cultuur
In het historische centrum van Santa Pola zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden. Er zijn bewijzen gevonden dat de eerste nederzetting dateren uit het derde millennium voor Christus.  Benieuwd wat de stad nog meer te bieden heeft?
Meer informatie

Natuur
Het appartement van Dormir del Mar is geleden aan de Costa Blanca. Deze kustlijn beschikt over een rijke natuur met veel verschillende landschappen en een aantal natuurparken. Een aantal van deze zijn gelegen in de omgeving van het vakantieappartement. 
Meer informatie

Sport
Op sportief gebied is er voldoende aanbod zoals diverse watersporten, fietsen, wandelen of hardlopen. Benieuwd wat er mogelijk is?
Meer informatie

Shoppen
Houdt je van winkelen? In Santa Pola zelf zijn er tal van leuke winkels en boetiekjes. In omgeving bevinden zich een aantal grote shoppingsmalls waar je tijdens jouw vakantie lekker kunt shoppen. Meer informatie?

Kids 
Voor kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving van Santa Pola. Heerlijk spelen op één van de stranden of speeltuinen. Maar er is nog veel meer leuks! Santa Pola heeft haar eigen pretpark. 
Meer informatie?

Restaurants
Op loopafstand van onze accommodatie zijn diverse restaurants. Je hoeft niet ver te lopen voor een heerlijke Spaans gerecht! Kies je voor paella, verse visgerechten of een gazpacho? Bekijk eens de restaurants die wij aanraden. Meer informatie?